14:15

AIK Bandyförening Solna

Referat: KS Bandy - AIK Bandyförening Solna

Tuff match mot AIK

I tredje matchen i Svenska cupen väntade förra säsongens SM-finalister AIK bandy för KS tjejerna, en på pappret betydligt tuffare match än senast mot nykomlingen Sunvära SK.
Ett AIK som haft många frågetecken kring tuppen men lagom till start av svenska cupen lyckats få ihop ett väldigt meriterat lag med massa ryskor.
AIK tog tag i taktpinnen direkt och innan det ens gått två minuter av matchen så har AIK gjort två mål genom först Hanna Palm och sedan Diana Lipanova. KS tjejerna vaknade till lite efter det och lyckades hålla tätt fram till trettonde matchminuten då Kristina Mashinskaya gjorde två mål på skott på bara två minuter fram till 0-4.
KS tog en behövlig time-out och fick efter det lite bättre ordning på styrspelet en stund men innan halvleken var slut hade AIK gjort två mål till fram till 0-6 vilket blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek började tyvärr precis som första och innan vi visste ordet av så hade AIK gjort två mål på mindre än tre minuter. AIK fortsatte att driva på med mycket fart under skridskorna och visade att man är ett lag med flera mycket individuellt skickliga spelare men KS lyckades skapa en del halvchanser framåt trots kraftigt övertag för AIK. Innan domaren blåste av matchen hade AIK gått ifrån till 0-11.

KS skulle behöva minimera sina egna misstag och variera sitt spel med lite längre bollar ibland för att inte bli så lättlästa i sitt spel.
AIK visade idag att man definitivt kommer vara med att slåss om en plats i toppen, dessutom så har de fler värvningar från Ryssland på ingång.
För KS del är det bara att ladda om och förbereda sig för elitserien och eventuella träningsmatcher innan dess.